Kisvasút és vasúttörténeti park

Kisvasút és vasúttörténeti park
Celldömölk

A létesítményt a Kemenes Vulkán Park működteti tavasztól. Tulok Gabriella igazgató elmondta, hogy reményeik szerint márciusra elkészülnek a berendezéssel és a kiállítással is, így húsvétkor szeretnék fogadni a látogatókat. Celldömölk Város Önkormányzata újabb aktív kikapcsolódást biztosító, természetközeli élményt kínáló helyszínnel, a Vasparipa Játszóparkkal bővítette a térség turisztikai kínálatát, amely 2024 tavaszától várja látogatóit.

A település életét 1871 óta meghatározza a vasút fennállása, így a vasúttörténeti múltra tekintettel, európai uniós forrás felhasználásával alakították ki az új turisztikai attrakciót a Ság hegy lábánál, a Kemenes Vulkán Park közvetlen szomszédságában. A megvalósult fejlesztés – a Vasparipa Játszópark területén belül közlekedő kerti vasút, a régi korokat idéző állomásépület és két játszótér – harmonikus egységben ötvözi a kulturális és természetközeli kikapcsolódási lehetőségeket.

A közel hétszáz méter hosszú nyomvonallal rendelkező kerti vasút lehetőséget biztosít az egész család számára a kikapcsolódásra, emblematikus mozdonyai mérethű kicsinyítéssel készültek el. Az állomásépület külső megjelenésében egy régi vasútállomás arculatát idézi meg, a belső része alkalmas kiállítások, valamint előadások szervezésére. A látogatók az épületen belül is élvezhetik a múltidéző élményt, vegyítve azt napjaink interaktív eszközeivel, amely érdekességek tárházát nyújtja.

Az élménydús kikapcsolódáshoz hozzájárulnak a meglévő létesítmények, a Kemenes Vulkán Park, Magyarország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja, az öt és fél millió éves bazaltvulkán, a Ság hegy, a Sághegyi Múzeum, valamint a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő. A fejlesztés Borgáta és Mesteri településeket is érinti, ahol a kialakított szabadtéri játszóterek és infópontok összehangolt egységet alkotnak Celldömölk város turisztikai kínálatával.

További információk
Árkalkuláció & foglalás